Vinua viner rekommenderade i Allt om Vin

Agneta 2018-06-10


I senaste numret av Allt om Vin (nr 6) hittar ni en lång artikel om “Costa Brava – En fröjd för finsmakaren” (sid 18-24) där Mikael Mölstad skriver om:
  • Konsten, Salvador Dali museet i staden Figueres.
    Foto - Salvador Dali museum

  • Maten, bla topprestaurangen El Celler de Can Rocca. Familjerestaurangen som tagit över manteln efter att El Bulli stängt ner och som sedan flera år ligger i topp på World’s 50 Best Restaurants.

  • Vinregionen Emporda där ”många odlingar ligger på högre höjd. Dessutom når kyligare nordliga vindar ofta hit. Allt detta göra att sommarhettan mildras och möjligheterna att producera bra viner på de klassiska spanska druvorna inte försvinner på grund av klimatförändringarna.” ”Bodegornas bästa viner kan idag tävla i kvalitet med många storheter från de berömda vinområdena i Penedès och Priorat”

Mikael Mölstad rekommenderar 7 viner i Systembolagets beställningssortiment ifrån vinregionen Emporda och hela 5 viner kommer från Vinuas producent Masia Serra !!!

Flera av Masia Serras viner brukar finnas på El Celler de Can Roccas vinlista, lyckas du boka bord är väntetiden ett år så ett enklare sätt att pröva ett flertal av Masia Serras fanstastiska viner är att beställa en blandlåda där du får prova 4 av de viner som Mikael Mölstad rekommenderar i sin artikel.

Vinuas Masia Serra låda artikelnr 70694, 1.116.- beställer du på systembolagets hemsida så du kan njuta av Empordas toppvinner i sommar. Vinerna i lådan finns presenterade under vinua.se

Du hittar mer info om Masia Serra på vår hemsida.

Foto - Masia Serra

Artikeln finns även på Allt om Vins hemsida ”Här finns Kataloniens okända vinpärlor”

Vinhälsningar
Agneta o Jonas Reinhardt
Renée o Mats JohnsonKort om hur du beställer via systembolaget.se
1. Lägg drycken i Dryckeslistan – antingen via produktsidan, där du trycker på knappen "Lägg till dryck", eller genom att klicka på plustecknet i träfflistan.
2. Gå till Dryckeslistan och tryck på "Beställ". Du uppmanas nu logga in till ditt konto. Om du inte redan har ett konto skapar du ett nytt.
3. Välj leveranssätt (butik, ombud, hemleverans).
4. Följ de olika stegen i beställningsflödet, godkänn och slutför din beställning.

Hur man beställer våra viner finns sammanfattat på vår hemsida vinua.se.

Besök
vår hemsida:
vinua .se
Gilla oss
på facebook:
@VinuaAB
Följ oss
på instagram:
@vinuaab

Copyright Vinua.se

info@vinua.se


NB180610